Moongro

Deze vacature is verstreken

2 voorbeelden van Amsterdamse Startups

Otly!

Otly! werd opgericht door Lior Bornshtain en Vedran Vego, zowel veteranen in de financiële technologische industrie. Otly is in 2015 gelanceerd door WeWork Weteringschans leden dit  is een digitaal platform gedreven door twee ideeën: financiële educatie voor jongeren en het gemak voor de ouders bij het beheer van de financiën van hun kinderen.

Door Otly te gebruiken hebben wij een duidelijk beeld van de inkomsten en uitgaves. En door de app hebben mijn kinderen geleerd dat mama en papa geen bodemloze put van contant geld zijn. Verteld een klant van Otly.

 

Ze hebben een veel beter inzicht in de waarde van geld. "  Otly! draait op de IBM Bluemix platform, en steeds integreren IBM Watson technologie slimme analysefuncties voor gebruikers. Financiële instrumenten en onderwijsinhoud helpen ouders leren hun kinderen slim met geld en nieuwsgierig om meer te leren hierover. Door de e-spaarpot creëer je een huidige tijd concept van digitale bankieren op een vroege leeftijd.  Volgens Bornshtain, "Being genomineerd voor de FinTech opstarten van het jaar award is een enorme prestatie voor ons, maar wat maakte me even trots is wanneer mijn dochter was in een speelgoedwinkel kopen gouden balletschoenen. De winkeleigenaar haar vroeg of ze het geld uit haar spaarpot had genomen. '' Nee, 'mijn dochter beantwoord. 'Ik heb Otly!' "

Student-Bike

Student-Bike  Er zijn twee keer zoveel fietsen als mensen in Amsterdam. Student-Bike team gebruikte deze statestieken is een slimme set voor hun bedrijf.

Student-Bike biedt studenten een moderne nieuwe fiets, verfraaid met advertenties. De add stelt hen in staat om de fiets gratis aan te bieden aan de student. Grote merken, zoals één van de meest prominente kranten van Nederland, Het Parool, en snelgroeiende levering food service, Deliveroo, behoren tot de weinige zich te hebben verbonden aan deze "bikevertisement." 

Student-Bike is het eerste bedrijf met behulp van een zeer innovatief lock genaamd Linka zijn. Deze slimme fietsslot stelt u in staat om te vergrendelen en ontgrendelen een fiets van een afstand en is voorzien van een sabotage sirene, die een waarschuwing stuurt wanneer iemand knoeit met uw fiets, ook wordt gevraagd een zeer luide sirene.  Nu dat de fietsen zijn allemaal verspreid en glijden de hele stad, de Student-Bike team krijgt niets dan lof.  "We krijgen de studenten het uiten van hun verbazing over zo'n geweldige fiets zonder kosten, zelfs niet als het gerepareerd moet worden," aldus de Graaf!